Palacinky s ovsenými vločkami 

Pred necelým týždňom nám začal nový rok a ruku na srdce – koľkí z vás si (opäť) povedali, že začnú konečne zdravo papať, viac sa hýbať, väčšmi na sebe pracovať? Ak ste sa práve našli v týchto slovách a napriek svojim záväzkom máte radi niečo to sladké a chutné pod zub, práve pre vás je dnešný recept ako stvorený na mieru.

Nepoznám človeka, ktorý by nemal rád palacinky. Aj táto dobrota sa dá urobiť tak, aby bola o niečo zdravšia. Bielu múku môžeme nahradiť grahamovou, príjemnú chuť dotvoríme ovsenými vločkami a po oleji mrkneme len tak jedným očkom…

 

 

200g grahamovej múky

50g ovsených vločiek

200ml vody

200ml mlieka

1 celé vajíčko

veľmi máličko oleja

+ prípadne cukor podľa chuti

 

01

 

Múku, vločky, vodu, mlieko a vajíčko zmiešame a vytvoríme klasickú „palacinkovú zmes“. Aby sme sa však vyhli tomu, že by sme museli dávať olej do zmesi, prípadne ho liať na panvicu, len trošku ho nalejte na klasickú kuchynskú papierovú utierku a ňou potrite panvicu. Úplne to stačí na to, aby palacinky neprihoreli. A ak máte zmes i panvicu prichystanú, šup robiť palacinky…

02

 

Ak neviete čo do nich, prezradím svojich dvoch top favoritov na vyplnenie palacinky. V prvom rade je to určite tvaroch zmiešaný s nakrájaným banánom a kúskami orieškov a na druhom mieste sú postrúhané jabĺčka prichutené škoricou. Samozrejme je len na vás a na vašej chuti ako už zaexperimentujete.

 

Ak som vám len narobila chute a akosi sa vám nechce variť, pokojne pribehnite ku mne. Ak zvolíte šprint a budete tu do niekoľko minút, možno sa vám ešte nejaká tá palacinka ujde. :-)

 

Dobrú chuť.

 

03Autorka receptu + foto: Janka Danková