SDBF pre juniorov z Dračej Légie

Snimka obrazovky 2021-08-23 o 92633pngRekreačná zóna pláž na Ostrove hostila 21.augusta Small Dragon Boat festival čo sú vlastne preteky malých dračích lodí. Atraktívne podujatie po roku opäť otestovalo fyzické sily, koncentráciu a tímové cítenie predovšetkým športových posádok v kategii MIX. 

Na krátkej 200m i dlhej kilometrovej trati bolo poradie identické. Vítazmi piateho ročníka sa stali mladí juniori z Dračej légie Trenčín. Striebro si odniesol pieštanský Smile Clinic a bronzovú priečku si vybojoval domáci tím Buď lepší. 

Kto sú to tieto mladé talenty z Dračej légie?

PHOTO-2021-08-22-11-17-17jpg

Tréner Michal Dušička: "Dračia légia juniori sú mladí športovci ktorí sa venujú rýchlostnej kanoistike a ako doplnok tréningoveho procesu majú aj dračie lode. Posádka na SDBF mala vekový priemer 15 rokov a ma záujem zúčastniť sa v najbližších rokoch MS a ME dračích lodí v kategórii juniorov do 18 rokov. 

Liga malých dračí lodí SDBL

Podujatie bolo tento rok aj súčastou Slovenskej ligy malých dračích lodí (SDBL) a druhé kolo sa bude konať o necelé dva týždňe 4 a 5 septembra na trenčianskej lodenici Grand PRIX a Majstrovstiev Slovenska. Finále sa uskutoční koncom septembra poslednými finálovými jazdami. 

Poradie SDBL po prvom kole:

* V prípade rovnosti bodov rozhodne lepší súčet časov z obidvoch pretekov. 

Snmka obrazovky 2021-08-23 o 135041png