Krátka dovolenka na Orave - 3 dni

Náš prvý výlet s 2,5 mesačným bábätkom smeroval na Oravu. Chystali sme sa sem už asi rok, ale kvôli covidu sa skôr nedalo. Ubytovanie sme mali v super penzióne Josu, hneď vedľa neho je koliba Josu, kde veľmi dobre varili najmä slovenskú klasiku a kde boli aj raňajky. V penzióne je bazén, wellness, masáže, bowlingová dráha, biliard a ak cestujete s deťmi veľké ihrisko na hranie aj s mini amfiteátrom. Ihrisko je aj pri kolibe takže sa v kľude môžete najesť a deti sa budú hrať. My sme prišli v podvečer takže sme si dali na teraske vínko a oddychovali.
 
Untitled design-4jpg

Zverovka - Ťatliakova chata

Na druhý deň sme vyrazili na našu prvú turistiku v trojici. Zaparkovali sme pri chate Zverovka a odtial sme išli s kočárom k Ťatliakovej chate a k jazeru. Je to asi 5,5km stúpania hore po asfaltovej ceste a teda celkom makačka s kočíkom. Na chate sa môžte občerstviť a kto chce môže pokračovať k roháčskym plesám (keby sme sami určite by sme išli, no naplánujeme keď bude malá väčšia). Po turistike bazén a wellness na striedačku a večera v kolibe.

1jpg

Múzeum Oravskej dediny 

 Na ďalší deň sme navštívili múzeum oravskej dediny kde sa natáčali viaceré filmy, napríklad aj Vianočná rozprávka či 7 zhavranený bratov. Ďalší tip čo by sme dali je Brestovská jaskyňa, kúsok od múzea.

2jpg

Oravský hrad 

Po obede sme sa vybrali ešte do Oravského Podzámku navštíviť Oravský hrad ktorý je vážne krásny. My sme si prehliadku spravili opäť na striedačku ale ak máte väčšie deti kočár necháte na nádvorí a môžete ich vziať. To je zatiaľ z Oravy všetko, ale čoskoro sa určite vrátime.

5jpg

Ubytovanie: http://www.kolibajosu.sk/sk/ubytovanie/
Foto: Branislav Lobotka
Text: Natália Lobotková